Supervisie

Als professional werk je vaak zelfstandig in een dienstverlenend beroep, waarin je intensief met mensen optrekt. Je komt dan niet alleen de ander met allerlei problemen tegen, maar vaak ook jezelf. Casuïstiek genoeg voorhanden om van te leren!

Supervisie is voor de beginnende professional een uitgelezen begeleidingsvorm. Hij kan zich hierdoor al doende het vak meer eigen maken, meer inzicht krijgen in de processen die spelen in zichzelf en de organisatie, en de eigen positie innemen.

De ervaren professional gaat door middel van supervisie de uitdaging aan om te werken aan voortdurende deskundigheidsbevordering. Ook als ervaren professional kun je jezelf namelijk weer een beginneling voelen als je in een nieuwe functie start, er nieuwe taken op je bordje komen of als je meer zicht wilt krijgen op bepaalde patronen die zich gaande weg gevormd hebben in jezelf en/of de organisatie. Juist op zo’n kruispunt kan supervisie je ondersteuning en inzicht geven. Door te reflecteren op jezelf en je (werk)ervaringen ontstaat er bewustwording en inzicht. Hierdoor kun je gerichte keuzes maken en nieuw gedrag in je werksituatie gaan oefenen.

De methodiek van supervisie is een generiek concept, waardoor deze begeleidingsvorm geschikt is voor alle beroepen. Supervisie kan individueel gegeven worden en in groepen van twee tot vier personen.

 

  

Referentie:

Supervisie van Coby is een ontdekkingstocht naar je zelf. Op een professionele en prettige manier loopt ze een tijdje met je op. Aan de hand van de 7 life languages laat ze je ontdekken waar je kracht ligt, maar ook welke talen en mogelijkheden nog meer in je bereik liggen. Zo ontdek je wie je bent en wat je kan! Deze ontdekkingstocht gun ik iedereen, het maakt je een mooier mens!

Rianne Segers - Zomer


Na een lange periode in het buitenland vond ik het lastig om weer te aarden en mijn plek te vinden. Ik ging het traject in met een hoofd vol vragen, veel onrust en wist niet waar te beginnen. Coby heeft me op een hele open en constructieve manier begeleid. We zijn samen langs de verschillende aspecten gegaan waardoor de knoop zich steeds meer ontwarde en ik meer helderheid en rust kreeg. Coby is een goede flexibele supervisor die veel instrumenten tot haar beschikking heeft om een probleem van verschillende kanten te belichten en die mij hielpen om dingen goed uit te diepen en tot nieuwe inzichten te komen. Door haar aandacht, feedback en concrete, creatieve opdrachten heb ik nieuwe handvatten gekregen om mee verder te gaan. Ik heb de gesprekken ervaren als een rustpunt, een moment voor mezelf en ze boden me een nieuwe ruimte om vanuit verder te gaan.

Conny
Universitair docent

Copyright © 2004 - 2017 Dynanoia. Alle rechten voorbehouden.