Supervisie

Als professional werk je vaak zelfstandig in een dienstverlenend beroep, waarin je intensief met mensen optrekt. Je komt dan niet alleen de ander met allerlei problemen tegen, maar vaak ook jezelf. Casuïstiek genoeg voorhanden om van te leren!

Supervisie is voor de beginnende professional een uitgelezen begeleidingsvorm. Hij kan zich hierdoor al doende het vak meer eigen maken, meer inzicht krijgen in de processen die spelen in zichzelf en de organisatie, en de eigen positie innemen.

De ervaren professional gaat door middel van supervisie de uitdaging aan om te werken aan voortdurende deskundigheidsbevordering. Ook als ervaren professional kun je jezelf namelijk weer een beginneling voelen als je in een nieuwe functie start, er nieuwe taken op je bordje komen of als je meer zicht wilt krijgen op bepaalde patronen die zich gaande weg gevormd hebben in jezelf en/of de organisatie. Juist op zo’n kruispunt kan supervisie je ondersteuning en inzicht geven. Door te reflecteren op jezelf en je (werk)ervaringen ontstaat er bewustwording en inzicht. Hierdoor kun je gerichte keuzes maken en nieuw gedrag in je werksituatie gaan oefenen.

De methodiek van supervisie is een generiek concept, waardoor deze begeleidingsvorm geschikt is voor alle beroepen. Supervisie kan individueel gegeven worden en in groepen van twee tot vier personen.

 

  

Referentie:

Het was een geweldige, opbouwende ervaring om bij Coby dit traject in te gaan. Ze gaf iedere keer nieuwe inzichten mee om thuis mee aan de slag te gaan. Wat een mooie methode om jezelf te leren kennen en sterker te worden.

Lianne


Door het volgen van een supervisietraject bij Coby van der Zee, een gedegen en betrouwbaar professional, ben ik gegroeid naar een meer compleet persoon, die geleerd heeft om meer op eigen grond te staan. Coby straalt vertrouwen uit! Door haar werkwijze middels de Kendall Life Languages en inzet van speltherapie ontstond meer inzicht in mezelf en daardoor ook in de problematiek waarmee ik had te maken. Het supervisietraject heb ik door Coby als zeer helpend ervaren.

René