Coby van der Zee

Ik ben iemand die graag ‘de kern’ opzoekt. Of dat nu gaat om wie jij ten diepste bent, of waar de kern van het probleem ligt, ik ben ervan overtuigd dat ‘de kern’ jou de sleutel in handen geeft om jezelf te leren kennen, te ontdekken wat de oorzaak van een probleem is, wat er kan en/of moet veranderen, welke keuzes daarvoor nodig zijn, wat jij daarvoor nodig hebt enz. Ik word enthousiast als ik hierbij een schakeltje in jouw ontdekkingsproces mag zijn.

Gedrevenheid en kwaliteit zijn woorden die me op ’t lijf geschreven zijn. Ik ben toegewijd aan de mensen die ik ontmoet en de opdrachten die mij toevertrouwd worden. Daarbij ga ik voor kwaliteit. In de trainingen en begeleiding, maar ook blijf ik zelf voortdurend bezig met deskundigheidsbevordering middels intervisie en volg ik trainingen en studiedagen binnen mijn vakgebieden.

Met mijn agogische achtergrond heb ik als geregistreerd kerkelijk werker vanaf 1984 ruime ervaring opgebouwd. Zowel in het landelijke toerustingswerk binnen kerken, als in het onderwijs aan jongeren en volwassenen. Ik werk graag interkerkelijk en voel me dan ook in diverse kerkelijke groeperingen snel vertrouwd. In 2003 heb ik de opleiding Supervisie & Coaching afgerond waardoor supervisie, coaching en intervisie toegevoegd werden aan mijn vaardigheden als trainer en procesbegeleider. In de jaren daarna heb ik mij laten aanscherpen en inspireren door een aantal aanvullende opleidingen:  Dieper Coachen aan de Alba academie, HSP (hoog sensitieve personen) voor professionals en Dieper coachen bij stress en burnout bij het Europees Instituut de Baak. Ik ben Kerncoach HSP en gecertificeerd trainer LIFE Languages™.

De diversiteit aan opleidingen en werkervaring maken dat ik me flexibel kan bewegen op het gebied van kerkelijk werk, onderwijs, zorg en welzijn. Vanuit de verschillende deskundigheden heb ik voor zowel individuen als groepen een veelzijdig aanbod.

Het geloof is voor mij een rode draad door mijn leven. God heeft mij in de ruimte gezet en ik probeer door Zijn ogen naar mensen te kijken en dagelijks liefde te leren geven én te ontvangen. Een levenslang proces voor mij. Graag ben ik in mijn werk betrokken op alle mensen, ongeacht hun huidskleur, achtergrond of overtuigingen.