Supervisie

Als professional werk je vaak zelfstandig in een dienstverlenend beroep, waarin je intensief met mensen optrekt. Je komt dan niet alleen de ander met allerlei problemen tegen, maar vaak ook jezelf. Casuïstiek genoeg voorhanden om van te leren!

Supervisie is voor de beginnende professional een uitgelezen begeleidingsvorm. Hij kan zich hierdoor al doende het vak meer eigen maken, meer inzicht krijgen in de processen die spelen in zichzelf en de organisatie, en de eigen positie innemen.

De ervaren professional gaat door middel van supervisie de uitdaging aan om te werken aan voortdurende deskundigheidsbevordering. Ook als ervaren professional kun je jezelf namelijk weer een beginneling voelen als je in een nieuwe functie start, er nieuwe taken op je bordje komen of als je meer zicht wilt krijgen op bepaalde patronen die zich gaande weg gevormd hebben in jezelf en/of de organisatie. Juist op zo’n kruispunt kan supervisie je ondersteuning en inzicht geven. Door te reflecteren op jezelf en je (werk)ervaringen ontstaat er bewustwording en inzicht. Hierdoor kun je gerichte keuzes maken en nieuw gedrag in je werksituatie gaan oefenen.

De methodiek van supervisie is een generiek concept, waardoor deze begeleidingsvorm geschikt is voor alle beroepen. Supervisie kan individueel gegeven worden en in groepen van twee tot vier personen.

Na de afronding van een volledig supervisietraject ontvang je een Verklaring. Deze kun je inzetten bij (her)registratie of PE-punten voor bijscholing.

Ga naar contact om je aan te melden.